Procesul de estimare a tipului și cantității de materiale, personal, echipamente sau provizii necesare pentru a desfășura fiecare activitate.
CALENDAR DE RESURSE
Un calendar care indică zilele lucrătoare și zilele nelucrătoare, determinând astfel datele în care fiecare resursă specifică este inactivă sau poate fi activă. De obicei, calendarul definește sărbătorile specifice resurselor și perioadele de disponibilitate a acestora. (parte a documentelor de proiect)
ESTIMAREA “BOTTOM-UP”
O metodă de estimare a unei componente a lucrării. Lucrarea este dezagregată în detalii mai fine. Se pregătește o estimare a ceea ce este necesar pentru a satisface cerințele fiecărei părți mai detaliate a lucrării și aceste estimări sunt apoi agregate într-o cantitate totală pentru componenta lucrării. Precizia estimării “bottom-up” este influențată de mărimea și complexitatea lucrărilor identificate la nivelurile inferioare.
STRUCTURA RESURSELOR
O structură ierarhică a resurselor după categorie de resurse și tip de resurse utilizată în programările de nivelare a resurselor și pentru a dezvolta programe limitate de resurse, și care poate fi folosită pentru a identifica și analiza alocările de resurse umane ale proiectului.
PRE-ALOCARE | NEGOCIERE| ECHIPE VIRTUALE
Pre-alocare
Atunci când membrii echipei de proiect sunt selectați în avans, sunt considerați pre-atribuiți.
Echipe virtuale
- Un grup de persoane cu un obiectiv comun care își îndeplinesc rolurile cu puțin sau deloc timp petrecut în întâlniri față în față.
- Diverse forme de tehnologie sunt adesea utilizate pentru a facilita comunicarea între membrii echipei.
- Echipele virtuale pot fi alcătuite din persoane separate de distanțe mari.
Efectul HALO
Tendința de a acorda scoruri înalte sau scăzute la toți factorii din cauza impresiei unui scor înalt sau scăzut la un anumit factor specific.
Exemplu: Ești un programator foarte bun. Deci, te vom numi manager de proiect și așteptăm ca tu să te descurci excelent în această funcție.